Bijeenkomsten

8 tot en met 11 november 2019: Guildweekend!

Is er een leukere manier om je weekend door te brengen? Vrijdagmiddag aankomen en pas maandagmorgen vertrekken… Alle informatie hieronder!

Voor het eerst een kleiweekend van 4 dagen, 3 nachten! Dit jaar wederom in Vorstenbosch, Noord Brabant. Voor wie nog niet eerder mee is geweest, een gezellige en zeer praktische locatie in een hele mooie omgeving. Op verzoek hebben we (wederom) rekening gehouden met de aankomst van Sinterklaas.

Uiteraard is ons belangrijkste doel, gezamenlijke onze mooie (kunst)hobby te beoefenen, maar er is natuurlijk ook tijd voor jezelf en dat kun je naar eigen keuze invullen. Bij mooi weer een lekkere wandeling maken is absoluut een optie.

Waarom 4 dagen? De afgelopen 5 jaar kwamen we op zondagmiddag steeds weer tot de conclusie dat we nog niet naar huis wilden er was nog wat af te maken. We hebben besloten de keuze aan jullie te laten en de mogelijkheid aan te bieden om maandag pas uit te checken. Dat betekent dat je op zondagavond nog lekker een en ander af kunt maken en dat je maandagmorgen in alle rust kunt inpakken en opruimen. Uiteraard mag je ook op zondag vertrekken en ook dat kun je doen op het moment dat het jou uitkomt.

Waar?

De Timmershoeve in Vorstenbosch, Noord-Brabant.

https://timmershoeve.nl/groepsaccommodatie.html

Wat gaat het kosten?

De Timmershoeve is een gezellige sfeervolle groepsaccommodatie voor 36 personen. Wij zijn voor de kostprijs uitgegaan van 20 deelnemers. De kosten zijn dan €78,00 per persoon (inclusief toeristenbelasting en schoonmaak). Als we 25 deelnemers hebben daalt de prijs naar €62,50 per persoon incl. toeristenbelasting. Dus allemaal komen!

Omdat we dit jaar ook vragen krijgen van mensen die echt maar één dag kunnen komen (het blijft een uitzondering, tenslotte is het een Guildweekend 😉) vragen we aan hen een bijdrage van € 20,-. Kun je niet op vrijdag arriveren en op maandag weer weg? Met andere woorden is jouw weekend van zaterdag op zondag, dan willen we dit ook mogelijk maken. De bijdrage is dan € 40,-.

Voor de inwendige mensen rekenen we op ongeveer € 30,- pp. Vorig jaar kwamen we met heel wat minder rond, maar het is een richtbedrag. Deze kosten worden achteraf in rekening gebracht op basis van de werkelijke kosten.

Wat moet je meenemen

 • Dekbed (of slaapzak) en kussen (niet vergeten!!!) en onderlaken, dekbedhoes en kussensloop (1 pers. bed). Tenzij je een linnenpakket hebt gehuurd, dan hoef je dat niet mee te nemen.
  Het huren van een linnenpakket is inclusief kussen en dekbed. Hiervoor betaal je € 8,50. Voordeel: je hoeft zelf niet te slepen… wel graag van tevoren doorgeven (bij de aanmelding) zodat de organisatie ter plekke weet hoeveel linnenpakketten klaargemaakt moeten worden.
 • Handdoek(en)
 • Theedoek
 • Kleding en toiletartikelen (altijd handig…)
 • Eventueel wandelschoenen o.i.d.
 • En wat dacht je van je kleispullen? Als bijlage vind je de standaardlijst.

Wat mag je meenemen?
Alles wat je wilt maar hier wat suggesties

 • Frisdrank, vruchtensap of ander drinken voor eigen gebruik
 • Een flesje wijn of iets anders mag ook (eigen keuze)
 • Iets te knabbelen, te snoepen voor tijdens het kleien en/of voor de avond(en)
 • Er is ook een DVD speler dus je kunt een bijv. een instructie dvd meenemen of muziek op DVD
 • Er is gratis WIFI (dus je favoriete online tutorials kun je ook bekijken).
 • Kleiboeken als je dat leuk vindt.
 • Je eigen gemaakte sieraden of andere creaties om te showen, te bespreken etc.

Eten en drinken

Wij zorgen voor koffie, thee en bronwater maar ook voor het ontbijt en lunch (brood, boter, beleg, jus, eieren, crackers, melk). Bij specifieke eetwensen graag zelf meenemen.

Het saladebuffet op vrijdagavond is zoals altijd weer in de race.

We doen weer een beroep op jullie culinaire creativiteit. We willen jullie allemaal vragen een salade te maken, warm of koud , niet te groot anders eten we een week lang salades. Je kunt de salade meenemen of ter plaatse in elkaar knutselen (dan wel je ingrediënten meenemen).

Omdat we natuurlijk niet allemaal hetzelfde willen maken krijgen alle deelnemers toegang tot de online lijst waarop je kunt schrijven wat je gaat maken.

Op zaterdagavond zorgen we gezamenlijk voor een eenvoudige maaltijd. De ervaring leert dat we ons amper tijd gunnen om te eten 😊 maar zonder gaat natuurlijk niet. Mochten er onder jullie nog vrijwilligers zijn die thuis iets willen voorbereiden of ter plaatse iets willen maken dan horen we dat graag. Indien nodig kunnen wij vooraf de boodschappen halen of we organiseren dat anders. We wachten de reacties af en zullen dan onderling afstemmen. Graag uiterlijk 3 november doorgeven.

Het diner zondagavond is afhankelijk van het aantal deelnemers en wordt later in overleg besloten.

Voor degenen met specifieke dieetwensen: wij willen daar graag rekening mee houden maar als je zelf voor een alternatief zorgt is dat wellicht het meest eenvoudig. Uiteraard houden we dan rekening met de doorbelasting van de kosten.

Thema’s

Voor dit kleiweekend hebben we Fimo leather en Cernit metallics als thema bedacht.

Er zijn weer volop gratis tutorials aanwezig.

We hebben geen specifieke workshops gepland, voor beide thema’s zijn er genoeg leden die e.e.a. kunnen demonstreren of uitleggen.

Winkel

Er is weer een bescheiden winkel aanwezig. De winkel is geopend van vrijdagavond tot zondagmiddag en gaat op basis van goed vertrouwen. Vorig jaar is deze manier goed bevallen. Dat betekent dat je ook nog snel iets kunt inslaan als Noortje slaapt….

Wil je iets speciaals in het winkeltje hebben? Geef het dan even door en dan kijk ik wat ik kan doen. Fimo leather en Cernit metallics is in ieder geval aanwezig. Maar ook Cernit translucent en de nieuwe opaline.

Inschrijving

Niet geheel onbelangrijk… schrijf je in via onderstaand inschrijfformulier. Het vragen/opmerkingen gedeelte kun je gebruiken om speciale wensen aan te geven.

Vóórdat wij binnenkomen…